Τα οφέλη της αγκαλιάς για το μωρό

Τα οφέλη της αγκαλιάς για το μωρό
Η ζεστή αγκαλιά των γονιών με το μωρό τους είναι το μεγαλύτερο δώρο ζωής. Είναι η υπέρτατη έκφραση αγάπης, ζεστασιάς αλλά και άνεσης και ασφάλειας.
Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως τα οφέλη μιας ζεστής αγκαλιάς για το μωρό είναι πολλαπλά:
Ασφάλεια
Πρώτα πρώτα η αίσθηση άνεσης και ασφάλειας που παρέχεται στο μωρό καθώς όταν βρίσκεται στα χέρια του γονέα ηρεμεί. Η αγκαλιά δημιουργεί ένα ισχυρό συναισθηματικό δέσιμο μεταξύ γονέα και παιδιού καθώς η σωματική επαφή καταπραΰνει το μωρό.
Ανάπτυξη
Μελέτες έχουν δείξει ότι η αγκαλιά συντελεί στην παραγωγή ωκυτοκίνης, μιας ορμόνης που παίζει σημαντικό ρόλο στην ηρεμία και τη γαλήνη. Η ωκυτοκίνη έχει συνδεθεί με πολλά θετικά για την υγεία, όπως τον καλύτερο ύπνο, τα χαμηλότερα επίπεδα στρες και άγχους, και ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα.
Γνωστική ανάπτυξη
Μελέτες έχουν δείξει ότι τα μωρά που δέχονται αγκαλιές πιο συχνά, έχουν καλύτερη γνωστική και κοινωνικο-συναισθηματική εξέλιξη. Αυτό οφείλεται στην αυξημένη αλληλεπίδραση και επικοινωνία που συμβαίνει, κάτι που βοηθά στην τόνωση του εγκεφάλου.
Ηρεμία
Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι όταν ένα μωρό αρχίζει να κλαίει το πρώτο πράγμα που κάνει ο γονιός είναι να το αγκαλιάσει. Μια αγκαλιά αρκεί για να κρατήσει το μωρό σας ήρεμο και ασφαλές.
Αγκαλιάστε λοιπόν το μωρό σας και χαρείτε κάθε μικρή στιγμή μαζί του!

Copyright 2024 © ADELCO. All rights reserved.
Created by: ClickMedia