Φθινόπωρο: Πώς να ντύσω τω μωρό μου

Το φθινόπωρο είναι εδώ και πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική για το πως ντύνεις το μωράκι σου. Ο καιρός και η θερμοκρασία παρουσιάζουν συνεχείς μεταβολές οπότε και οι επιλογές ντυσίματος παραμένουν πονοκέφαλος για κάθε μαμά.

Οι ειδικοί βασίζονται στον πολύ απλό κανόνα: Ντύνουμε το μωρό όπως ντυνόμαστε και εμείς εκτός αν είναι πολύ μικρό ακόμα οπότε και μια έξτρα στρώση ρούχων το βοηθά να προστατευτεί από τις καιρικές συνθήκες.

Οι επιπρόσθετες στρώσεις ρούχων σε βοηθά να προσθέτεις ή και να αφαιρείς ρούχα ανάλογα με τις διαθέσεις του καιρού το φθινόπωρο.

Τι προτιμάμε:

Στη Βόλτα:

Αποφεύγουμε τα συνθετικά υφάσματα και τα στενά ρούχα και λέμε ναι στα βαμβακερά που έρχονται σε διαρκή επαφή με το δέρμα του!

Αν βγούμε βόλτα προτιμάμε ένα βαμβακερό μπλουζάκι και ένα λεπτό φούτερ που μπορεί να αφαιρεθεί ανά πάσα στιγμή. Αν το μωρό παίζει και ιδρώνει, έχουμε πάντα μαζί μας βαμβακερά φανελάκια ώστε να τα αλλάζουμε συχνά για να μην κρυώσει.

Έχουμε πάντα μαζί μας ένα χοντρό μπουφάν για να αντιμετωπίσουμε τις απότομες μεταβολές του καιρού αλλά και ένα σκουφάκι για να προστατέψουμε το κεφάλι του.

Στο σπίτι:

Η θερμοκρασία του δωματίου πρέπει να βρίσκεται κοντά στους 23 βαθμούς καθώς τόσο το κρύο όσο και η πολύ ζεστή θερμοκρασία δεν κάνει καλό στο μωρό. Πρέπει να γνωρίζεις πως το μωρό δε μπορεί να αποβάλλει την θερμοκρασία μέσα από τον ιδρώτα με αποτέλεσμα αν το περιβάλλον είναι πολύ ζεστό να ανεβάσει πυρετό.

Τα καλτσάκια είναι απαραίτητα για να διατηρείται σταθερή η θερμοκρασία των μικρών μωρών καθώς από τα άκρα υπάρχουν οι μεγαλύτερες απώλειες.

Στον ύπνο:

Και εδώ χρειάζεται την προσοχή σου καθώς αναλόγως των διαθέσεων του καιρού, πρέπει να έχεις ένα σεντονάκι ή κουβερτούλα και να προσθέτεις ή να αφαιρείς αναλόγως ρούχα ή σκεπάσματα.

To φθινόπωρο είναι η ιδανική περίοδος να αισθανθείς τη ζεστασιά και να περάσεις όμορφες στιγμές μαζί με το μωρό σου! Μην φοβηθείς τις μεταβολές του καιρού, με τον κατάλληλο σχεδιασμό και οργάνωση θα περάσετε μαζί ανεκτίμητες στιγμές.

Copyright 2024 © ADELCO. All rights reserved.
Created by: ClickMedia