Δημιουργικά παιχνίδια λεπτής κινητικότητας για βρέφη

Δημιουργικά παιχνίδια λεπτής κινητικότητας για βρέφη
Ένα βρέφος αποκτά καλύτερο έλεγχο στα χέρια του μεταξύ 6 έως 9 μηνών. Είναι σε θέση να κρατήσει δύο αντικείμενα, να τα χτυπήσει μαζί και να τα μετακινήσει. Μέχρι το τέλος του ένατου μήνα μπορεί να μετακινήσει τα δάχτυλά του ξεχωριστά με αποτέλεσμα να υπάρχει βελτίωση στο πιάσιμο και έτσι να μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα παιχνίδια του.
Ιδέες για δραστηριότητες
- Η κλασσική κουδουνίστρα αποτελεί θέλγητρο για το μωρό σας. Μπορείτε να κουνήσετε την κουδουνίστρα και να το ενθαρρύνετε να την πιάσει. Αν την τραβήξετε μπορεί να αντιδράσει το μωρό και να την κρατά πιο δυνατά. Στόχος είναι η ενδυνάμωση της λαβής και των χεριών του.
- Τα τύμπανα μπορεί να είναι ενοχλητικά αλλά αποτελούν έναν καλό τρόπο άσκησης των μυών του μωρού! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλαστικά ποτήρια ακόμα και κατσαρόλες και να τα μετατρέψετε σε τύμπανα. Προσοχή στη φασαρία και τους γείτονες!
- Τα βιβλία, ενώ δεν είναι σε θέση ακόμα να διαβάσει, αναπτύσσουν την ικανότητα του να γυρίσει τις σελίδες και να δει τι υπάρχει στην επόμενη.
- Τα μαγνητάκια που έχετε στο ψυγείο είναι μια άλλη εξαίσια ιδέα για να αναπτύξει τις κινητικές του ικανότητες καθώς μπορεί εύκολα να τα κολλάει και να τα αφαιρεί από το ψυγείο.
- Αν πάρετε μια λεπτή κολλητική ταινία μπορείτε επίσης να το ενθαρρύνετε να την κολλάει και να την ξεκολλάει εύκολα από αντικείμενα, όπως ένα μικρό τραπεζάκι.
- Πάρτε ένα οποιοδήποτε κουτί και γεμίστε το με κορδέλες και υφάσματα. Αφήστε τις άκρες τους να εξέχουν από το κουτί και ενθαρρύνετε το να τις τραβήξει. Θα αποτελέσει ένα υπέροχο παιχνίδι για το μωρό!

- Φαγητό με τα χέρια. Αυτό θα το κάνει και από μόνο του αλλά μπορείτε να το ενθαρρύνετε να τρώει με τα χέρια και να δοκιμάσει την αίσθηση της αφής του κάθε φαγητού.

- Κρυφτό. Μπορείτε να κρύψετε ένα παιχνίδι κάτω από την κουβέρτα και να το βοηθήσετε να το βρει.

Βοηθήστε το μωρό σας να ανακαλύψει τον κόσμο και να αναπτύξει πλήθος κινητικών δραστηριοτήτων που θα το βοηθήσει στην ανάπτυξή του και θα ενισχύσει παράλληλα το συναισθηματικό δέσιμο μαζί σας!

Πνευματικά δικαιώματα 2024 © ADELCO. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Σχεδιασμός & Υλοποίηση: ClickMedia