Βρέφος και δημιουργική απασχόληση

Τι γίνεται όταν το μωρό σας ζωηρεύει και βιάζεται να ανακαλύψει τον κόσμο γύρω του;

Αν αναζητάτε δημιουργικές δραστηριότητες που θα το απασχολήσουν ευχάριστα, είστε στο σωστό μέρος!

Εκτός από την ευχάριστη φύση τους, αυτές οι δραστηριότητες, βελτιώνουν παράλληλα τις τις ψυχοκινητικές δεξιότητες του βρέφους που είναι απαραίτητες για την υγιή του ανάπτυξη.

 

Δραστηριότητες για κινητικότητα και συντονισμό Χεριού-Ματιού

 

  • Φούσκες: Θα χρειαστείς μόνο νερό και σαπούνι. Θα γίνεις και εσύ ξανά παιδί! Ενθάρρυνε το μωρό να τις κυνηγήσει, να φτιάξει διάφορα σχήματα και να τις σκάσει.

  •  Μπάλες: Θυμήσου πόσο ευχάριστο ήταν όταν ήσουν παιδί.

Το μωρό μαθαίνει να πιάνει και να πετάει την μπάλα και αυτό το βοηθάει να συντονίσει καλύτερα τα χεράκια του.

  • Ζωγραφική: Δοκίμασε κηρομπογιές και ασφαλείς μαρκαδόρους για να σχεδιάσεις και να ζωγραφίσεις μαζί του. Αυτό θα το βοηθήσει να χρησιμοποιήσει το ένστικτο και τη φαντασία του, πάντα κάτω από τη δική σου επίβλεψη.

  • Πλαστελίνη: Τι μπορεί να δημιουργήσει με πλαστελίνη; Άπειρα πράγματα! Και είναι η τέλεια ευκαιρία να χρησιμοποιήσει και να συντονίσει τα χεράκια του διασκεδάζοντας!

  • Τουβλάκια: Χτίσε ένα πύργο με τουβλάκια και ενθάρρυνέ το να τα γκρεμίσει και να τον ξαναφτιάξει, βοηθώντας το να αναπτύξει περισσότερο την αίσθηση της αφής.

  • Χορός: Θα ξετρελάνει τόσο εσένα όσο και το μωρό σου! Βάλε την αγαπημένη του playlist και ακολούθησε τη μελωδία παροτρύνοντας το να ακολουθήσει τις κινήσεις σου!

  • Παιχνίδια με νερό: Τώρα το καλοκαίρι δεν υπάρχει τίποτα πιο διασκεδαστικό από τα παιχνίδια με νερό! Γέμισε μια λεκάνη και δώσε στο μωρό ένα κυπελάκι και το παιχνίδι ξεκινά.

  • Τραγούδια και βιβλία: Όσο το παιδί μεγαλώνει, είναι ευκαιρία να μαθαίνει καινούριες λέξεις. Σε αυτό θα βοηθήσουν τραγούδια και φυσικά βιβλία που θα του εξάψουν την περιέργεια και θα το ταξιδέψουν σε καινούριους προορισμούς.

Πνευματικά δικαιώματα 2023 © ADELCO. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Σχεδιασμός & Υλοποίηση: ClickMedia