Μωρά και συμβίωση με κατοικίδια – Ποια τα οφέλη;

Η χαρούμενη στιγμή της γέννησης του μωρού σας έφτασε!

Γυρνάτε με το μωρό σας στο σπίτι και ο τετράποδος φίλος σας περιμένει με χαρά καθώς είναι και αυτός μέρος της οικογένειάς σας.

 

Ξέρατε πως η συμβίωση με ένα κατοικίδια μπορεί να ωφελήσει το μωράκι σας;

 

Υπάρχουν πάρα πολλές μελέτες που υποστηρίζουν πως η συμβίωση ενός βρέφους με ένα κατοικίδιο έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία του.

 

Σύμφωνα με αυτές, τα παιδιά που μεγαλώνουν με σκύλο ή γάτα στο σπίτι, κινδυνεύουν λιγότερο από αλλεργίες, αλλά και από την παχυσαρκία.

Η επαφή του παιδιού με τα ζώα ενισχύει το ανοσοποιητικό του σύστημα και έρευνες έχουν διαπιστώσει πως τα παιδιά που έχουν κατοικίδια αρρωσταίνουν πιο αραιά παρουσιάζοντας λιγότερες λοιμώξεις αναπνευστικού, ωτίτιδες και γαστρεντερίτιδες. 

 

Το παιχνίδι ή ακόμα και η βόλτα με το κατοικίδιο βελτιώνει αυτόματα τη φυσική κατάσταση καθώς είναι η τέλεια ευκαιρία για άσκηση.

 

Είναι αξιοσημείωτο πως τα παιδιά που μεγάλωσαν με κατοικίδιο, το κατατάσσουν στις 10 πιο σημαντικές σχέσεις ζωής. Αναφέρουν ότι νιώθουν ασφάλεια, μπορούν να εμπιστευτούν στο ζωάκι τους τα μυστικά τους, και καταφεύγουν σε αυτό όταν αρρωσταίνουν. Εξάλλου ο σπουδαίος ρόλος των σκύλων θεραπευτών και διασωστών είναι γνωστός και καλά τεκμηριωμένος στην πορεία χρόνιων παιδικών νόσων.

 

Όσο αφορά την ψυχική υγεία και συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού, έχει διαπιστωθεί πως τα κατοικίδια προστατεύουν σε περιπτώσεις άγχους και βοηθάνε στις δυσάρεστες καταστάσεις μειώνοντας το στρες καθώς μια αγκαλιά μπορεί να δράσει αγχολυτικά μειώνοντας αυτόματα το αίσθημα ανασφάλειας που νιώθει το παιδί.

 

Το μωρό αναπτύσσει έτσι συναισθηματικές δεξιότητες όπως η υπομονή και η συμπόνια, μαθαίνει να αναλαμβάνει ευθύνες και κοινωνικοποιείται καλύτερα στην ενήλικη ζωή του. Η ανάληψη ευθυνών και η καθημερινή φροντίδα του ζώου το μαθαίνει να νιώθει χρήσιμο χτίζοντας σταδιακά την αυτοπεποίθησή του.

 

 

Ανακεφαλαιώνοντας όλα τα παραπάνω συμπεραίνουμε εύκολα πόσα θετικά στοιχεία έχει η συμβίωση των παιδιών με τα ζώα. Η ένταξη ενός κατοικίδιου στην καθημερινότητα σας θα πρέπει να αποτελεί μια σοβαρή απόφαση καθώς θα είναι μέλος της οικογένειας, θα κάνει πιο όμορφες τις μέρες σας αλλά θα χρειάζεται φροντίδα και αγάπη, ακριβώς όπως και το μωρό σας.

Copyright 2024 © ADELCO. All rights reserved.
Created by: ClickMedia