Καλλυντικά για το μωρό μου: Tι να επιλέξω;

Γνωρίζεις ότι η ευαίσθητη επιδερμίδα του έχει ανάγκες που χρειάζονται τα κατάλληλα προϊόντα. Ο παιδίατρος μπορεί να σου δώσει συμβουλές για το βρεφικό δέρμα αλλά και τι επιλογές πρέπει να κάνεις για την περιποίησή του.

Το βρεφικό δέρμα έχει την ιδιαιτερότητα ότι απορροφά και χάνει υγρασία με πολύ γρήγορο ρυθμό. Γι αυτό τον λόγο χρειάζεται καλλυντικά ελεγμένα, εγκεκριμένα και ασφαλή.

Το πρώτο που χρειάζεται να προσέξεις είναι τα συστατικά των καλλυντικών που θα αγοράσεις. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιήσεις προϊόντα που δεν προορίζονται για παιδιά αφού μπορεί να έχουν ουσίες που ερεθίζουν την βρεφική επιδερμίδα.

Με την πληθώρα βρεφικών προϊόντων στην αγορά μην νιώσεις χαμένη. Πρέπει να δώσεις προσοχή και προτεραιότητα σε προϊόντα που συνδυάζουν φυσικά συστατικά από Βιταμίνη Ε, εκχυλίσματα φυτών και μεταλλικά στοιχεία που αφήνουν την επιδερμίδα καθαρή, απαλή και ενυδατωμένη.

Απαραίτητο είναι ένα υγρό καθαρισμού για σώμα και κεφάλι με ουδέτερο pH που δεν ερεθίζει τα μάτια, ένα ενυδατικό γαλάκτωμα ή λάδι για μασάζ αλλά και προστατευτική κρέμα συγκάματος μετά την αλλαγή πάνας για αποφυγή ερεθισμών.

Πολλές μαμάδες επίσης χρησιμοποιούν βρεφικό ταλκ για την απορρόφηση της υγρασίας της πάνας προσφέροντας μια έξτρα ασπίδα προστασίας.

Πέραν της σωστής επιλογής βρεφικής σειράς περιποίησης μπορείς να αγοράσεις μπατονέτες για μωρά, μαλακή βούρτσα για το χτένισμα του αλλά και μωρομάντηλα για τις ώρες που δεν έχεις πρόσβαση σε νερό. Τέλος, υπάρχει και η βρεφική κολόνια με διακριτικό άρωμα που αρωματίζει το μωρό χωρίς να ερεθίζει την ευαίσθητη επιδερμίδα του.

Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στις ηλικίες που προορίζονται τα προϊόντα καθώς πολλές εταιρείες διαχωρίζουν το πρώτο έτος του μωρού καθώς οι ανάγκες του δέρματος του είναι διαφορετικές απαιτώντας και άλλα  επίπεδα απορρόφησης και ενυδάτωσης.

Είναι σημαντικό επίσης να ελέγξεις πως τα προϊόντα της σειράς που χρησιμοποιείς είναι  δερματολογικά ελεγµένα, χωρίς parabens, χρωστικές και αλλεργιογόνα αρωμάτων.

Η σειρά βρεφικής περιποίησης Adelco baby βασίζεται σε ένα μοναδικό συνδυασμό φυσικών δραστικών συστατικών για την προστασία της ευάλωτης και ευαίσθητης βρεφικής επιδερμίδας.

Όλα τα προϊόντα είναι Δερματολογικά Ελεγμένα και ασφαλή.

Οι έλεγχοι των προϊόντων έχουν πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένα, πιστοποιημένα εργαστήρια ενώ η παραγωγή υπόκειται στις αυστηρές προδιαγραφές ελέγχων της φαρμακευτικής βιομηχανίας Adelco A.E

Copyright 2024 © ADELCO. All rights reserved.
Created by: ClickMedia