Το πρώτο του ταξίδι με αεροπλάνο, τι να προσέξω;

Η περίοδος που έπρεπε να μείνεις στο σπίτι λόγω της πανδημίας μοιάζει να φτάνει προς το τέλος της και σου έχει λείψει ένας μακρινός προορισμός.

Τι κάνεις λοιπόν όταν προγραμματίζεις διακοπές με το μωρό;

Κατ' αρχάς το μωρό πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 με 3 μηνών για να μπει σε αεροπλάνο ώστε το ανοσοποιητικό του σύστημα να έχει αναπτυχθεί αρκετά για να αντισταθεί σε μικρόβια και μικροοργανισμούς που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα της καμπίνας του αεροπλάνου.

Επίσης, είναι σημαντικό να είναι σε αυτή την ηλικία καθώς υπάρχει και μια σχετική σταθερότητα στα γεύματα και στον θηλασμό του.

Συμβουλέψου τον παιδίατρο πριν από κάθε ταξίδι σε κάθε περίπτωση.

Οι ίδιες οι αεροπορικές εταιρείες δεν επιτρέπουν άλλωστε σε νεογέννητα μιας βδομάδας να ταξιδέψουν εκτός αν συντρέχει κάποιος λόγος και πάντα υπό την έγκριση του γιατρού.

Τι γίνεται με την πίεση του αέρα και τα αυτιά του μωρού;

Είναι γεγονός πως η πίεση κατά την προσγείωση και απογείωση είναι επώδυνη για τα βρέφη, χωρίς όμως να αντιμετωπίζουν κάποιο κίνδυνο.

Πρέπει ωστόσο να γνωρίζεις αν το μωρό έχει κάποια μόλυνση στο αυτί, γιατί οι αλλαγές στην πίεση θα του είναι περισσότερο επώδυνες. Σε αυτή την περίπτωση το ταξίδι θα πρέπει να αναβληθεί.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης

Προσπάθησε να το απασχολήσεις με κάτι, θα νιώσει πιο άνετα αν πιπιλάει κάτι στην προσγείωση και απογείωση και με αυτόν τον τρόπο θα του αποσπάσεις την προσοχή.

Μπορείς να το θηλάσεις ή να του δώσεις την πιπίλα του και το μπιμπερό του.

Όσο λιγότερο διαταράξεις το πρόγραμμα του μωρού σου τόσο καλύτερα θα πάει η πορεία του ταξιδιού. Αυτό συνεπάγεται να μην αλλάξεις την ώρα του ύπνου και θηλασμού του.

Αν και όταν είναι δυνατόν, προσπάθησε να ταξιδέψεις με κάποιον μαζί, το σύντροφο ή κάποιο συγγενικό πρόσωπο, καθώς η φροντίδα του μπορεί να είναι ήδη απαιτητική στο σπίτι, πόσο μάλλον όταν ταξιδεύεις με το αεροπλάνο.

Με τη σωστή προετοιμασία θα είσαι έτοιμη να απογειωθείς προς τους προορισμούς που θέλεις μαζί με την καλύτερη παρέα, το μωράκι σου!

Copyright 2024 © ADELCO. All rights reserved.
Created by: ClickMedia