Παιχνίδια για μωρά:Δημιουργική Απασχόληση!

Παρόλο που είσαι μια τέλεια μαμά και ξέρεις τα πάντα για τη φροντίδα και περιποίησή του, μερικές φορές νιώθεις αμηχανία και στερεύεις από ιδέες για το πώς θα το διασκεδάσεις.

Υπάρχουν πολλά παιχνίδια για όλες τις ώρες της ημέρας.

- Βάλε τα παιχνίδια κοντά του σε μικρή απόσταση για να κινηθεί και να τα φτάσει. Αφού τα φτάσει μην ξεχάσεις να το χειροκροτήσεις!

- Καπάκια! Βάλε διάφορα πράγματα μέσα σε κουτιά και άφησέ το να παίξει με το καπάκι. Αυτό το "άνοιξε- κλείσε" θα του προσφέρει ατελείωτες στιγμές έκπληξης και χαράς.

 - Μπαλάκια σε διαφορετικά μεγέθη! Η κύλιση και το σπρώξιμο μπορεί να το κάνει πολύ χαρούμενο αλλά του δίνει και την αίσθηση του χώρου μέσα από την αφή.

- Κάνε ήχους! Μην αφήνεις τη συζήτηση στη μέση... Όταν το μωρό κάνει έναν ήχο, απάντησε, αυτό το ενθαρρύνει να συνεχίσει και χτίζει τη μεταξύ σας επικοινωνία.

-"Που'ντο που'ντο το δαχτυλίδι;" Η μοντέρνα εκδοχή του;
Βάλε ένα μικρό αντικείμενο κάτω από ένα πλαστικό ποτήρι και ρώτησε το μωρό "που πήγε;" Σήκωσε το ποτήρι και δείξτου το αντικείμενο! Μετά τους πρώτους μήνες ζωής, το παιδί συνειδητοποιεί πως αν ένα αντικείμενο δεν είναι μπροστά στα μάτια του δε σημαίνει ότι έχει εξαφανιστεί κιόλας.

 - Κρυφτό κάτω από την κουβέρτα! Βάλε ένα μικρό παιχνίδι κάτω από την κουβέρτα και ενθάρρυνέ το να το βρει! Αν το βρίσκει εύκολα, κρύψε και άλλα πράγματα. Αυτό θα του ενισχύσει την αίσθηση της αναζήτησης και θα του αυξήσει την έμφυτη περιέργεια που έχει.

- Γέμισε ένα μπουκαλάκι με ρύζι και άστο να παίζει. Αυτό το παιχνίδι συνδυάζει την όξυνση της αφής και της ακοής του.

Οι παραπάνω ιδέες έχουν ως στόχο να βελτιώσουν και να αναπτύξουν περαιτέρω τις αισθητηριακές και γνωστικές του ικανότητες. Όσο μεγαλώνει μπορείς να εντάξεις και άλλα παιχνίδια στην ρουτίνα του όπως βιβλία, μικρά μουσικά όργανα, καρεκλίτσες. 

 Είναι σημαντικό να μην περνάς γρήγορα από το ένα παιχνίδι στο άλλο, να επιμένεις στο κάθε παιχνίδι αλλά και να το επιβραβεύεις συνεχώς για την προσπάθεια που καταβάλλει. Αφουγκράσου τα συναισθήματα του και δείξε του ενδιαφέρον ακόμα και όταν δοκιμάζει καινούρια πράγματα!

Copyright 2024 © ADELCO. All rights reserved.
Created by: ClickMedia