Βόλτα με το μωρό το χειμώνα, τι να προσέξω

Aν είσαι από τις τυχερές που γέννησαν την άνοιξη ή το φθινόπωρο έχεις περισσότερες ευκαιρίες να απολαύσεις βόλτες με το μωράκι σου. Είναι γνωστό πως αφού σαραντίσει το μωρό, μπορείς να το βγάλεις εξω με προσοχή. Τι συμβαίνει όμως όταν έξω κάνει κρύο; Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τί γίνεται σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης που οι μαμάδες δεν έχουν σύμμαχό τους τον καιρό όπως στην Ελλάδα;

Είναι απαραίτητο για το μωρό να παίρνει φρέσκο αέρα και το κρύο δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε αυτή του τη βόλτα. Το μόνο που μένει είναι να είσαι προετοιμασμένη και να έχεις στη διάθεσή σου το κατάλληλο καρότσι.

Ρούχα: Ντύσε καλά το μωρό, συνήθως ένα έξτρα ρούχο από αυτό που φοράς εσύ θα είναι κατάλληλο για την δική του προστασία. Τον χειμώνα διάλεξε ένα φορμάκι, ένα μακρυμάνικο μπλουζάκι, ένα παντελόνι, ζεστές κάλτσες, παπουτσάκια, γαντάκια και μπουφάν.

Το καρότσι: Ο ποδόσακος είναι ειδικά σχεδιασμένος για να κυκλοφορεί σωστά ο αέρας και να μην ζεσταίνεται το μωρό. Αν δεν υπάρχει, μπορείς να έχεις μια έξτρα κουβέρτα και να το τυλίξεις.
Υπάρχει πάντα και η λύση του μάρσιπου για να είσαι σίγουρη ότι το μωρό παραμένει ζεστό, καθώς θα είναι κοντά στο σώμα σου και θα ζεσταίνεται ενώ θα είναι ήρεμο στην αγκαλιά σου.
Σε περίπτωση βροχής, φρόντισε να έχεις μαζί σου αδιάβροχη κουκούλα για το καρότσι.

Είναι προτιμότερο να μην κάνεις βόλτα στη βροχή εκτός αν ψιχαλίζει λίγο και αν δεν συναντάς στο δρόμο σου δύσβατα πεζοδρόμια!
Στην αρχή ξεκίνησε με μικρές βόλτες, δες αν το μωρό έχει κόκκινα μάγουλα ή πολύ κρύα χέρια που σημαίνει ότι κρυώνει. Όταν χιονίζει ή η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή είναι προτιμότερο να κάτσεις σπίτι. Είναι σημαντικό να θυμάσαι πως και η επιδερμίδα του χρειάζεται προστασία από το κρύο. Ο χειμωνιάτικος αέρας μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στο δέρμα του μωρού, το οποίο είναι ακόμα πολύ ευαίσθητο και αφυδατώνεται εύκολα. Για να το προστατέψεις, άπλωσε μια ενυδατική κρέμα στα σημεία που είναι εκτεθειμένα στον αέρα.

Αν πάλι η βόλτα είναι με το αυτοκίνητο, προτίμησε ένα μπουφάν που δεν θα είναι πολύ χοντρό καθώς θα υπάρχει μεγάλη απόσταση ασφαλείας από το βρεφικό κάθισμα σε περίπτωση φρεναρίσματος.

Είσαι έτοιμη για την επόμενη βόλτα;

Copyright 2024 © ADELCO. All rights reserved.
Created by: ClickMedia