Ιδέες για δημιουργική απασχόληση

Mπορεί να τρέχεις με κάθε είδους δουλειά και οι ρυθμοί να ανεβαίνουν αλλά η δημιουργική απασχόληση του παιδιού σου είναι σημαντική για να ενισχύσεις τη φαντασία του αλλά και το συναισθηματικό δέσιμο μαζί του.

Το πιο βασικό κομμάτι στη δημιουργική απασχόληση είναι η δημιουργία μιας ρουτίνας που το παιδί μπορεί να ακολουθήσει και να απολαμβάνει λαμβάνοντας ταυτόχρονα ποικίλα ερεθίσματα.

Ρουτίνα Φαγητού

Εδώ η μαμά δείχνει και το παιδί ακολουθεί. Αν πρόκειται για μεγαλύτερης ηλικίας  παιδί, μπορεί να συμμετάσχει και στη διαδικασία της αγοράς των υλικών.

Τι αποκομίζει το παιδί; Κινητικότητα, συναισθηματική αγωγή και συμμετοχή σε μια κοινωνική κατάσταση.

Κουκλοθέατρο

Κατασκευασμένες με μια απλή κάλτσα, οι κούκλες μπορούν να δημιουργήσουν ένα ευχάριστο φανταστικό περιβάλλον και να συνδεθούν άμεσα με το παιδί. Τα οφέλη συμπεριλαμβάνουν την ενίσχυση της σκέψης και της εκφραστικότητάς τους.

Δουλειές στο σπίτι

Δεν είναι το καλύτερο σου αλλά με την κατάλληλη βοήθεια όλα γίνονται πιο εύκολα. Ξεκινάμε από το μάζεμα που μαθαίνει στο παιδί πως να είναι οργανωτικό και συνεχίζουμε με σκούπισμα και καθάρισμα μαθαίνοντας σεβασμό στους χώρους μας.

Ημέρα παραμυθιού

Τα παραμύθια εξάπτουν τη φαντασία και η φωνή σου είναι κάτι που το μωρό σου έχει συνηθίσει και θα το συντροφεύει σε όλη του τη ζωή.

Δοκίμασε να δημιουργήσεις ένα παραμύθι από την αρχή και να το ηχογραφήσεις. Η δημιουργία του με τη βοήθεια του παιδιού, αν πρόκειται για μεγαλύτερη ηλικία, αναπτύσσει την κριτική σκέψη, την φαντασία αλλά και την προσαρμοστικότητα.

Κατασκευές

Η ημέρα κατασκευής μπορεί να γίνει μια υπέροχη ρουτίνα που θα βοηθήσει στη δημιουργική απασχόληση αλλά και στο χτίσιμο σχέσεων.

Το παιδί θα βοηθηθεί ώστε να αναπτύξει πλήθος αισθητηριακών δεξιοτήτων και κάτι πιο σημαντικό, θα μάθει να μοιράζεται και να συνεργάζεται.

Πνευματικά δικαιώματα 2024 © ADELCO. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Σχεδιασμός & Υλοποίηση: ClickMedia