Tηλεργασία και δημιουργική απασχόληση βρέφους, συνδυάζονται;

Πρακτικές συμβουλές

Ο νέος τρόπος εργασίας από το σπίτι λύνει και ταυτόχρονα δένει τα χέρια της σύγχρονης μαμάς καθώς η ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ρουτίνας περιπλέκονται.

 Αν είσαι μία από αυτές με παιδιά πολύ μικρής ηλικίας που δεν πάνε ακόμα παιδικό σταθμό,

 η κατάσταση δυσχεραίνει.

Τα παιδιά σε μικρή ηλικία, όταν βλέπουν τους γονείς στο σπίτι δεν μπορούν να καταλάβουν την έννοια εργασία και θέλουν διαρκώς να παίζουν μαζί τους.

 Αυτό δημιουργεί πρόβλημα στις εργαζόμενες μητέρες που ταυτόχρονα έχουν να διαχειριστούν την πίεση της δουλειάς.

Τι μπορείς να κάνεις όμως για να απασχοληθεί δημιουργικά το παιδί ενώ δουλεύεις;

- Αρχικά πρέπει να ρυθμίσεις το ωράριό σου ώστε να αρχίσεις την εργασία, γι’ αυτό είναι καλό να ξυπνάς 1 ώρα νωρίτερα από το παιδί.

- Εφόσον η εργασία σου το επιτρέπει, τις ώρες του μεσημεριανού ύπνου του παιδιού, μπορείς να δώσεις μεγαλύτερο βάρος ολοκληρώνοντας το μεγαλύτερο μέρος των εκκρεμοτήτων της ημέρας.

Τι μπορείς να κάνεις για να απασχολήσεις το παιδί;

-  Αν είναι σε κατάλληλη ηλικία, απασχόλησε το με ένα μπλοκ ζωγραφικής ή κατασκευές από πλαστελίνη.

 - Κατασκευές με τουβλάκια ή κύβους. Οτιδήποτε μπορεί να απασχολήσει τα χέρια του και το μυαλό του είναι ευπρόσδεκτο.

- Στο διάλειμμά σου, διάβασε του ένα παιδικό βιβλίο, αυτή είναι η συμβουλή που πάντα λειτουργεί καθώς του ανοίγει έναν καινούριο κόσμο στον οποίο θα ταξιδέψει.

- Μαγείρεψε κάτι εύκολο μαζί του, θα το κάνεις να αισθανθεί χρήσιμο και ότι του δίνεις σημασία και παράλληλα θα έχεις έτοιμο το γεύμα για όλη την οικογένεια.

- Ηχογραφημένο παραμύθι. Διαμόρφωσε μέσα στο σπίτι ένα χώρο ... παραμυθένιο όπου αφού βρεις από το διαδίκτυο ηχογραφημένα παραμύθια, μπορείς να το αφήσεις να τα απολαύσει όσο εσύ δουλεύεις.

Η δουλειά από το σπίτι και η φροντίδα του παιδιού, αν δεν οργανωθούν σωστά,  μπορεί να σου προκαλέσουν πονοκέφαλο. Εσύ μπορείς να το δεις σαν ευκαιρία ότι περνάς περισσότερο χρόνο μαζί τους και απασχολώντας τα δημιουργικά, μπορείς να εργαστείς ανενόχλητη.

Πνευματικά δικαιώματα 2024 © ADELCO. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Σχεδιασμός & Υλοποίηση: ClickMedia