Καλοκαιρινές στιγμές με το μωρό μου - Τι να προσέξω

Το καλοκαίρι είναι εδώ και σε καλεί να το απολαύσεις συντροφιά με το πιο υπέροχο δώρο, το μωράκι σου. Παρόλη την ξεγνοιασιά που το συνοδεύει χρειάζεται προσοχή και ασφάλεια ώστε να μην υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις.


Έκθεση στον ήλιο

Το παιχνίδι μπορεί να είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα αρκεί να ακολουθείς κάποιους κανόνες.


Για όσα μωρά είναι κάτω των 6 μηνών, η έκθεση στον ήλιο δεν επιτρέπεται. Αντιθέτως, το μωρό σου πρέπει να είναι ντυμένο με ανοιχτόχρωμα ρούχα και μακρυμάνικα καθώς η προστασία της ευαίσθητης επιδερμίδας του είναι απαραίτητη σε αυτή την ηλικία. Στην περίπτωση που

αυτό δεν είναι εφικτό, εφάρμοσε όση περισσότερη αντιηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας.

Για μεγαλύτερες ηλικίες, απόφυγε την έκθεση στον ήλιο κυρίως από τις 10 το πρωί ως τις 4 το μεσημέρι.Φρόντισε ώστε το μωρό σου να έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό για παραλία, όπως καπέλο και αντιηλιακή κρέμα.

Νερό και θάλασσα

Το μωρό μπορεί να έρθει σε επαφή με το νερό φυσικά κάτω από τη διαρκή επιτήρησή σου.

Μπαίνεις μέσα στη θάλασσα κρατώντας το μωρό αγκαλιά φορώντας του το καπελάκι του. Πρώτα βρέχεις τα ποδαράκια του ώστε να αρχίζει να συνηθίζει τη θερμοκρασία του νερού και στη συνέχεια το υπόλοιπο σώμα με τελευταίο το κεφάλι του.

Αν δεις ότι δε γκρινιάζει και του αρέσει, προχωράς στο επόμενο βήμα ξαπλώνοντας το μπρούμυτα στην αγκαλιά σου και παίζοντας με το νερό. Τα πρώτα μπάνια δε πρέπει να διαρκέσουν παραπάνω από 10 λεπτά και η συνολική παραμονή του στην παραλία πάνω από 1 ώρα.

Οι καλοκαιρινές στιγμές μαζί του είναι ανεκτίμητες και με την κατάλληλη προσοχή σε λεπτομέρειες και τον σωστό σχεδιασμό, ο χρόνος σου μαζί του θα είναι γεμάτος ανεμελιά και χαρά!

Πνευματικά δικαιώματα 2024 © ADELCO. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Σχεδιασμός & Υλοποίηση: ClickMedia