Mission μπουσούλημα: Όσα πρέπει να ξέρετε

Από τους πρώτους 6-12 μήνες ζωής τα περισσότερα βρέφη ξεκινούν αργά να κινηθούν είτε έρποντας ή μποσουλώντας στα τέσσερα. Οι περίοδοι αυτοί διαφέρουν από βρέφος σε βρέφος και εξαρτώνται από την ιδιαιτερότητα του κάθε παιδιού και το χρόνο που χρειάζεται για να νιώσει έτοιμο να ... κάνει το πρώτο βήμα.

Επιχείρηση μπουσούλημα

Το μπουσούλημα αποτελεί ένα από τα πρώτα σημαντικά στάδια ανάπτυξης του εγκεφάλου. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως το πότε ένα βρέδος θα μπουσουλήσει διαφέρει. Σε καμία περίπτωση αυτό δεν έχει να κάνει με την εξυπνάδα του κάθε βρέφους αλλά με τη φυσιολογία του και την ατελή ανάπτυξη του μυϊκού του συστήματος.

Η αρχή

Σε αρχικό στάδιο θα δείτε το μωρό σας να προχωράει κουνώντας μόνο μία πλευρά, έπειτα προχωρά στην άλλη κουνώντας τα χέρια και τα πόδια του. Καθώς περνάει ο καιρός και τελειοποιεί την κίνηση, μαθαίνει πώς να κινεί το αντίθετο χέρι και πόδι αρχίζοντας το μπουσούλημα προς τα εμπρός.

Εξερεύνηση και περιπέτεια

Στη συνέχεια τα βρέφη εισέρχονται στην περίοδο της ανάπτυξης κατά την οποία διασχίζουν διαφορετικές επιφάνειες, διαδικασία που τους επιτρέπει να εξερευνούν, να ακούν, να βλέπουν και να γεύονται όλα όσα βρίσκονται τριγύρω καθώς προχωρούν. Είναι για αυτά μια ξεχωριστή και υπέροχη περίοδος γεμάτη περιπέτεια!

Προσοχή σε ντουλάπια και κατσαρόλες!

Ό,τι παράγει ήχους αποτελεί θέλγητρο για τα βρέφη καθώς είναι η περίοδος που τα αισθητήρια τους βρίσκονται σε πλήρη διέγερση.

(Διαβάστε περισσότερο για το πώς να κάνετε το σπίτι σας ένα ασφαλές μέρος για το παιδί σας σε προηγούμενο blog της Adelco εδώ)

Ενθαρρύνετε το στον καινούριο κόσμο που ανακαλύπτει όσο μπουσουλάει και μείνετε δίπλα του σε όλη τη διαδρομή, αυτό θα κάνετε άλλωστε και σαν γονέας μέχρι να ενηλικιωθεί... 

Πνευματικά δικαιώματα 2024 © ADELCO. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Σχεδιασμός & Υλοποίηση: ClickMedia