Το μπάνιο του Μωρού

Το μπάνιο του μωρού αποτελεί ένα βασικό βήμα για τη φροντίδα του βρεφικού δέρματος και παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στο να διατηρήσετε το δέρμα του απαλό και υγιές.

Την ώρα του μπάνιου, παράλληλα με τη φροντίδα και την υγιεινή του δέρματός του, δημιουργείτε και στιγμές αγάπης, στοργής αλλά και χαλάρωσης, παιχνιδιού και ευεξίας

Ενθαρρύνετε τον σύντροφό σας να ασχοληθεί με το μπάνιο του μωρού μαζί σας και απολαύστε την όμορφη εμπειρία της μητρότητας και πατρότητας.

Για να προφυλάξουμε και να προστατέψουμε το δέρμα του βρέφους είναι σημαντικό να συνδυάσουμε το σωστό πρόγραμμα περιποίησης με τα κατάλληλα προϊόντα. Είναι απαραίτητη η επιλογή προϊόντων, που είναι ειδικά σχεδιασμένα για το δέρμα του μωρού.

Για την περιποίηση του μωρού επιλέξτε το ειδικό Σαμπουάν & Αφρόλουτρο Adelco baby Sensitive Care, που περιέχει εξαιρετικά ήπια φυσικά συστατικά, όπως Chamomilla, Aloe Vera, Bisabolol, Panthenol και Cotton seed Protein, για καθαρό και απαλό δέρμα με έξτρα φυσική φροντίδα.

Δεν ερεθίζει τα μάτια και το δέρμα καθώς είναι Οφθαλμολογικά και Δερματολογικά ελεγμένο. Η σύνθεση του είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες του ευαίσθητου δέρματος του παιδιού με pH φιλικό στη βρεφική επιδερμίδα και τα μάτια.

Η καθημερινή ενυδάτωση είναι απαραίτητη για την προστασία και ανακούφιση της ευάλωτης και ευαίσθητης βρεφικής επιδερμίδας.

Μετά το μπάνιο απλώστε στο στεγνό δέρμα την Ενυδατική Κρέμα προσώπου & σώματος ή το Aloe Vera – Chamomilla Gel της σειράς Adelco baby Sensitive Care.

Μπορείτε να κάνετε απαλό χαλαρωτικό μασάζ για ήρεμο ύπνο με το Relaxing Massage Oil της σειράς Adelco baby Sensitive Care.

Χρήσιμες συμβουλές για το μπάνιο του βρέφους

  1. Ετοιμάστε τα πάντα πριν το μπάνιο του μωρού σας, ώστε να έχετε όλα όσα χρειάζεστε στα χέρια σας. Θα χρειαστείτε πετσέτες, καλλυντικά, βαμβάκι, μια καθαρή πάνα και ρούχα.
  2. Ζεστάνετε το δωμάτιο πριν ξεκινήσετε καθώς το μωρό μπορεί να κρυώσει.
  3. Απολυμάνετε τη βρεφική μπανιέρα πριν και μετά από κάθε χρήση.
  4. Ελέγξτε τη θερμοκρασία του νερού του μπάνιου. Ο απλός τρόπος ελέγχου είναι να βάλετε τον αγκώνα σας στο νερό. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικό θερμόμετρο.
    Η θερμοκρασία για το μπάνιο πρέπει να είναι 32 έως 37 βαθμούς κελσίου.
  5. Το βάθος του νερού πρέπει να είναι αρκετό ώστε οι ώμοι του μωρού να καλύπτονται καλά.
  6. Διατηρήστε ένα επαρκώς θερμαινόμενο εξωτερικό περιβάλλον, με ιδανική θερμοκρασία δωματίου 26 - 27 ° C (κλείστε τις πόρτες στο δωμάτιο για να ελαχιστοποιήσετε την απώλεια θερμότητας)
  7. Μπορείτε να πλύνετε το μωρό και σε καθαρό νεροχύτη. Κάνετε το μπάνιο για 5 με 10 λεπτά. Πλένετε καλά σε όλες τις πτυχές του σώματος (λαιμός, μασχάλες, περιοχή της πάνας, πίσω από τα αυτιά) και ξεπλένετε με άφθονο νερό.
  8. Σκουπίστε το σχολαστικά, με απαλές κινήσεις με μια καθαρή πετσέτα, χωρίς να τρίβετε το δέρμα του. Δώστε ιδιαίτερη έμφαση στις πτυχώσεις που συνήθως συγκρατούν υγρασία. Θα μπορούσατε ακόμη να στεγνώσετε καλά το δερματάκι του στα δύσκολα σημεία με σεσουάρ μαλλιών, που όμως θα ρυθμίσετε σε μέτρια θερμοκρασία.
  9. Η καθημερινή ενυδάτωση είναι απαραίτητη. Χρησιμοποιήστε αμέσως μετά το μπάνιο στο σώμα του παιδιού, βρεφική ενυδατική κρέμα η λάδι για χαλαρωτικό μασάζ.
  10. Χρησιμοποιείτε βαμβακερά ρούχα
  11. Μην αποσπάτε την προσοχή σας από το μωρό. Τα μωρά και τα μικρά παιδιά δεν πρέπει ποτέ να αφήνονται χωρίς επίβλεψη στο μπάνιο, ούτε για ένα λεπτό.
  12. Μην κάνετε μπάνιο το μωρό αμέσως μετά το τάισμα ή όταν είναι πεινασμένο ή κουρασμένο.
  13. Ετοιμάστε τα πάντα πριν το μπάνιο του μωρού σας, ώστε να έχετε όλα όσα χρειάζεστε στα χέρια σας. Εάν χρειαστείτε κάτι ακόμα ενώ έχετε αρχίσει το μπάνιο του μωρού, ζητήστε από το σύντροφό σας ή άλλο μέλος της οικογένειας να σας το φέρει ή πάρτε το μωρό μαζί σας για να πάρετε αυτό που χρειάζεστε.
Πνευματικά δικαιώματα 2024 © ADELCO. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Σχεδιασμός & Υλοποίηση: ClickMedia