Πρώτες μέρες με το μωρό μου στο σπίτι, τι να κάνω;

Από τις πιο δυνατές στιγμές που θα ζήσεις είναι και η επιστροφή στο σπίτι με το μωράκι σου.

Πληθώρα συναισθημάτων σε κατακλύζουν: χαρά, ενθουσιασμός, συγκίνηση αλλά και αγωνία, ερωτήσεις, αμφιβολία και κούραση.

Τι μπορείς να κάνεις για να κάνεις πιο εύκολη τη ζωή σου αυτό το διάστημα;

Ησυχία ή όχι;

Παρόλο που νομίζεις ότι το μωρό θέλει απόλυτη ησυχία για να κοιμηθεί, αυτό είναι πιο συνηθισμένο στους θορύβους από όσο νομίζεις αφού πέρασε 9 μήνες μέσα στην κοιλιά σου. Πολλά μωρά προτιμούν μέτριους θορύβους από την απόλυτη ησυχία. Μην εκπλαγείς όταν αυτό αποκοιμηθεί ακόμα και όταν χρησιμοποιείς το πιστολάκι για τα μαλλιά ή και την ηλεκτρική σκούπα καθώς το κάνει πιο ανεκτικό στην μελλοντική φασαρία.

Σύνδεση νύχτας μέρας

Σε αυτό πρέπει να οργανωθείς ώστε το μωρό να αρχίσει να καταλαβαίνει πότε είναι μέρα, κρατώντας το σε εγρήγορση με τις καθημερινές λειτουργίες του χώρου να συνεχίζονται κανονικά με αρκετό φως και φασαρία, και πότε είναι νύχτα, με περισσότερο σκοτάδι και ησυχία. Έτσι βήμα βήμα θα συνηθίσει και θα συντονιστεί με το βιολογικό σου ρολόι.

Τα απολύτως απαραίτητα

Φτιάξε ένα κουτί που θα περιέχει μέσα τις δικές σου πρώτες βοήθειες! Πάνες, μωρομάντηλα, πιπίλες, ακόμα και το κινητό σου. Με αυτόν τον τρόπο γλιτώνεις χρόνο και άγχος για το που βρίσκεται το καθετί μέσα στο σπίτι.

Βοήθεια!
Επιστράτευσε τη βοήθεια συγγενών και φίλων για τις πρώτες μέρες μετά το μαιευτήριο. Μπορούν να σε βοηθήσουν με τα βασικά όπως το μαγείρεμα και η καθαριότητα ώστε να απελευθερώσεις λίγο χρόνο και να ξεκουραστείς.

Κανόνες
Υπάρχουν τόσα ερωτήματα και αντικρουόμενες απόψεις από το πώς να κοιμίζεις το μωρό μέχρι του πότε να το ταΐζεις. Το κλειδί είναι να προσαρμόσεις τους κανόνες που ήδη υπάρχουν στους δικούς σου τρόπους ώστε να είναι λειτουργικοί για σένα και το μωρό σου.

Οι πρώτες μέρες στο σπίτι είναι σίγουρα κάτι καινούριο, όμορφο αλλά και στρεσογόνο. Μπορεί να αισθανθείς ότι δεν κάνεις τίποτα σωστά αλλά όπως σε όλες τις καινούριες καταστάσεις στη ζωή, μετά τη γενική πρόβα που είναι αυτή η περίοδος, θα συνηθίσεις και θα αποκτήσεις ξανά αυτοπεποίθηση . Και να θυμάσαι πως αυτές οι στιγμές θα σου μείνουν χαραγμένες στη μνήμη, είναι οι στιγμές που δημιουργείς με το πιο πολύτιμο πλάσμα στον κόσμο, το μωράκι σου!

Πνευματικά δικαιώματα 2024 © ADELCO. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Σχεδιασμός & Υλοποίηση: ClickMedia