Μητρικός θηλασμός: Μόνο οφέλη για το μωρό και τη μητέρα

To μητρικό γάλα αποτελεί τον πιο φυσικό τρόπο πρόσληψης τροφής για το μωρό σου γιατί περιέχει μια ικανή ποσότητα και ποιότητα θρεπτικών συστατικών, απαραίτητων για την σωστή ανάπτυξή του.

Τι περιέχει;

- Οι πρωτεΐνες του είναι καλύτερες όσον αφορά την ποιότητα τους σε σύγκριση με αυτές του αγελαδινού γάλακτος καθώς είναι πιο εύπεπτες και προκαλούν σπάνια αλλεργίες.
- Οι υδατάνθρακες (λιπίδια, ολιγοσακχαρίτες) βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία του εντέρου του μωρού, χτίζοντας μια ασπίδα προστασίας από παθογόνους μικροοργανισμούς.
- Τα λιπίδια του μητρικού γάλακτος έχουν πιο εύκολη απορρόφηση σε σύγκριση με αυτά που εμπεριέχονται στο αγελαδινό γάλα. Κάποια λιπίδια βρίσκονται μόνο στο ανθρώπινο γάλα και συντελούν στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος και της όρασης του βρέφους (π.χ. τα μακράς αλύσου πολυακόρεστα λιπαρά οξέα).

Γιατί το μητρικό γάλα είναι τόσο σημαντικό;

- Το μητρικό γάλα είναι σημαντικό για την άμυνα του οργανισμού του μωρού σου καθώς περιέχει αντισώματα, λακτοφερρίνη, λισοζύμη, κυτταροκίνες που δεν τα συναντάμε στο ξένο γάλα.
- Η σύσταση του μεταβάλλεται για να καλύψει τις ανάγκες του. Είναι διαφορετική για παράδειγμα στις πρώτες μέρες από τον τοκετό (πρωτόγαλα: πλούσιο σε πρωτεΐνες), στις 10 μέρες μετά τον τοκετό (ώριμο γάλα), στην αρχή του θηλασμού (πλούσιο σε υδατάνθρακες), αλλά και στο τέλος του (πλούσιο σε λίπος και πρωτεΐνες).
- Μεταφέρει αρώματα και γεύσεις από την δική σας διατροφή βοηθώντας το να συνηθίζει τις τροφές που θα συναντήσει αργότερα στη διατροφή του.
- Το προστατεύει, δημιουργώντας ανοχή σε τροφές που καταναλώνεις, από αλλεργικές αντιδράσεις. Γι’ αυτό είναι σημαντικό τα βρέφη να ξεκινούν τις συμπληρωματικές τροφές από τον 6ο μήνα και μετά.

Πνευματικά δικαιώματα 2024 © ADELCO. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Σχεδιασμός & Υλοποίηση: ClickMedia